WHTWHT

WHT høyttalerene fra Australia er et svar på min søken etter det jeg anser som den perfekte høyttaler, når det er sagt så er ingen høyttaler perfekt, og såkalte vanlige high end høyttalere er totalt uintressante for meg uansett hvilket navn det måtte stå på de og hvor mye de koster- flertallet kan rett og slett ikke spille musikk på en måte som engasjerer og minner om en live konsert der instrumentene har sine overtoner og små variasjoner inntakt- rett og slett fordi det forsvinner i elementer og delefilter som er som et sluk som filtrerer ut det en velkonstruert lettdreven høyttaler kan få fram.

Problemet er også at lettdrevne høyttalere har sine problemer, også horn.

Her kommer WHT inn med sine spesielle konstruksjoner som i PR serien benytter en såkalt J slope, dette minner om et horn men er annerledes konstruert og har fellestrekk med hvordan instrumenter virker og Mark har forfinet dette konseptet i over 15år.

Mark som lager WHT er musiker (bassist og gitarist) og datteren hans er en meget anerkjent trommeslager som har spilt inn plater med bla Tom Jones, Patty Smith og mange andre - de vet hvordan lyden skal være og kan låte og det er dette Mark prøver å få til med sine høyttalere - Live trøkk dynamikk og åpenhet uten proffutstyrets bakdeler.

Alle høyttalerene har en spesialtilpasset bånddiskant og egne basselementer med lette papirmembraner som er utviklet og laget av WHT og helt unike. Dette gjør at de kan kjøre høyttalerene uten delefilter i bassen og kun en kondensator til diskanten- dette er en av grunnene til at du får en totalt fri og åpen lyd uten hardhet eller lyttetretthet, ingen kompresjon bare musikk.

Og han har lykkes til de grader, de som har hørt de i vårt demorom er så å si alle "omvendt" så hvis dere har sjansen - ta en tur å hør på en eller flere av modellene, din siste høyttaler?