13.08.2016

HECO høyttalere


Audio Art er nå importør for HECO høyttalerene i Norge etter at vi spesielt så på Direkt modellen som passer vår filosofi perfekt.

Direkt er en 2 veis stor men utrolig elegant 2 veis system med 11" bass i papir og dome diskant.

Flott kabinett med avrundede kanter i art deco stil, i hvit er disse meget populære selv hos damer som ikke like store høyttalere.

Lyden er flott, stor dynamisk og med god snert og driv, med 94 db så spiller de på meget bra både på forholdsvis små røforsterkere og KL A forsterkere , men også store forsterkere er forsøkt meg flott resultat- kvalitet teller selvfølgelig.

 

HECO Direkt Dreiklang.

Nyhet som ble vist og spilt på så siste Hifi messe i munchen og fikk fantastisk omtale og oppmerksomhet.

Dette er som å kopiere opp størrelsen på Direkt (mye større), og er fantastisk tøff.

Dette er en 3 veis konstruksjon med 15" bass og 8" mellomtone - begge i papir - med en følsomhet på 98db gir denne høyttaleren et fantastisk stort og dynamisk lydbilde som er kraftfullt og raskt samtidig - meget spennende høyttaler.

Pris blir 104 000.

Introduksjonspris ved bestilling i Januar er kr 89000.

 

Heco lager sine egne elementer og spesielt deres mellomtone og basselementer i papir(kraftpapir) fanget min interesse da dette er en av kriteriene for bra lyd i mine ører, vi har lenge vært på utlikk etter lettdervne flott bygde høyttalere som også er bra priset, og HECO passet perfekt her.

Vi vil også ta inn noen av deres rimeligere modeller samt New Statement som er meget bra med 8" bass og 6,5" papirmellomtone med alnico magnet.

Ta gjerne kontakt for info.Hvorfor Heco?
Det er rett og slett en fortsettelse på vår søken etter lettdrevne høyttalere med papirmembaner og enkle filtere.

Etter å ha spilt på de fantastiske australske WHT høyttalerene de siste 5 årene har alt av "vanlige" høyttalere blitt ganske uaktuelt for meg, dette er et meget bevisst og personlig valg, og alle som vil høre disse høyttalerene i mitt lytterom er hjertelig velkommen- og du må gjerne ta med alle typer high end høyttalere og sammenligne.

Det ble videreført også med Ubiq audio høyttalere som også har papirmembraner men ikke fullt så lettdrevet - men samme filosofi - kombinere det beste fra "gammeldagse" høyttalere med dagens teknologi.

Begge disse merkene begynner forholdsvis høyt i pris og jeg har lett lenge etter noen som begynner i en lavere prisklasse og det er her vi fant HECO.

HECO er en av de store Tyske høyttalerprodusentene, men jeg var ikke klar over at de i mange år har utviklet sine egne bass og mellomtone elementer med papirmembraner som de kaller kraft papir.

Den modellen som i første omgang tente min interesse var en ny modell som heter Direkt - fantastisk Art Deco design med flott pianofinish i sort og hvit.
2 veis med 95 db driftseffekt og en 11 tommers bass/mellomtone og port i bunnen av høyttaleren gjør den meget lettplassert.

Lyden er kraftfull og direkte med ekte spilleglede - ikke noe problem å spille dine vanlige "ikke audiophile" plater med meget bra resultat.
Spiller bra sammen med både rør og transistor, helt enkelt en meget allsidig og bunnsolid høyttaler som får tilbake lyttegleden og smilet når du spiller musikk.

Gå inn på hjemmesiden til Heco og les alle de meget gode omtalene og testene på Direkt og andre av deres modeller.

Speakers | HECO - German HiFi since 1949
Prisen vil ligge på kr 29900 for paret.

Vi kjører en introduksjonspris på 25000 på de parene vi har tatt inn på lager + de som blir bestilt i August.

Heco har også andre modeller som vi tar inn, samt at vi kan bestille inn alle andre modeller i sortementet deres.
Ta gjerne kontakt for en god handel, spesialpriser i August.