30.03.2016

Aries Cerat


Aries Cerat rørutstyr.

 

 


Aries Cerat er startet av Stavros Danos på Kypros med ett mål, det er å skape musikalske mesterverk uten hensyn til størrelse og pris.

Når det er sagt så er ikke prisen satt ut fra "hva markedet tåler" slik endel andre high end produkter, her er det håndlagede produkter og delekvaliteten og ikke minst delekosten av denne kompromissløse filosofien som bestemmer slik det var i gamle dager.

Det er ingen hemmlighet at jeg er veldig glad i min gamle Graaf GM 20 OTL forsterker, som fortsatt er en vital del av mitt musikkanlegg som består stort sett av de fantastiske WHT høyttalerene fra Australia - perfekte til OTL og rørforsterkere.

Mange-mange forsterkere av alle katogorier, også andre OTL har måttet tusle slukøret ut av lytterommet igjen etter et møte med Graafen, som nå er 15 år gammel.

Jeg gikk inn i rommet til Aries Cerat i 2012 i munchen og var i musikk himmelen - her var det masse fantastisk rørutstyr og på siden av rommet stod den: Collatio 20w OTL forsterker - en enorm klump med masse rør - OG OTL....

110kg (uten utgangstrafoer som er den tyngste delen av vanlige rørforsterkere) betyr at den meget enkle kretsen er omgitt av enorme strømforsyninger og reguleringer, selv om den har 40 rør så er dette rimelige rør som ikke koster mer i rørbytte enn en normal KT 88 forsterker.

Den er Single ended KL A - noe som også er meget sjeldent, og absolutt stabil.

Lang historie kort - Aries Cerat vil bli et av hoved merkene hos oss og jeg håper så mange som mulig vil høre på og selv ha mulighet til å bruke Aries Cerat sine produkter -nå står mesterverket i lytterommet og spiller på WHT og er en fantastisk opplevelse, naturlig og selfølgelig spiller den uten noen form for kunstig imponatoreffekt, bare en indre naturlig glød som gjør at lytterundene blir lange og gode.

Incito Preamp er en fantastisk maskin som for prisen er så sueveren at det faktisk er vanskelig å sammenligne den med noe fornuftig.

Jeg fikk anledning til å høre på den i en uke sammen med Incito før en kunde fikk den hjem og overtok den umiddelbart og det var ikke mulig å få den tilbake, da han sammenlignet den med 8 stk andre preamper fra 50000 til 100000 og fant den fullstendig overlegen, så da er det bare å smøre seg med tolmidighet og vente i 10 nye uker på en ny.